Informatii utile

Noutăţi legea pensiilor – ce s-a schimbat?

Pentru cei care vor să audă noutăţi, legea pensiilor este un subiect de discuţie interesant. Legea care reglementează pensiile suferă modificări, mai mici sau mai mari, în fiecare an. Acest lucru se datorează schimbărilor sociale şi economice care au loc în orice societate. Pentru a putea face faţă la astfel de schimbări, este necesar ca legea să se modifice în acest sens. Astfel de lucruri sunt obişnuite şi nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. În cazul pensiilor, de multe ori aceste schimbări sunt chiar benefice, ajutând sau avantajând anumite categorii sociale care altfel ar putea fi vulnerabile, cum sunt pensionarii bolnavi, cei cu grade de handicap severe.

Noutăţi – legea pensiilor pe anul următor

Anul 2016 a văzut multe schimbări în cadrul legii pensiilor. Unele dintre cele mai semnificative au fost cele la Legea nr. 263/2010, mai ales modificările la articolele 6, 60 şi 65, care au permis personalului clerical şi notarilor să se poată asigura în cadrul sistemului de pensii de la stat (articolul 6), un nou sistem de calcul pentru fracţiuni de an în cazul reducerii vârstei de pensionare (articolul 60) şi modificarea calculului pentru pensiile care sunt anticipate parţial (articolul 65).

Altă modificare recentă la Legea Pensiilor are în vedere valoarea punctului de pensie. Acesta a crescut pentru anul 2017 cu 5,25%. Astfel, suma precedentă de 871,7 lei a crescut la 917,5 lei. Pensiile militare s-au majorat şi ele cu 5,25%. Altă modificare importantă este aceea că în cazul pensiei alimentare, părintele obligat va trebui să o plătească chiar şi în cazurile în care venitul i se diminuează drastic.

Cum putem fi la curent cu noile modificări în cadrul Legii Pensiilor atunci când acestea apar?

Pentru cei care au acces la internet, răspunsul este simplu: mediul online oferă cele mai multe oportunităţi de informare atunci când vine vorba de pensii.

Etichete

Pe aceeași temă

Back to top button
Close
Close